Jeffrey

Jeffrey Schmitz

Mijn naam is Jeffrey Schmitz.
Ik ben geboren in 2001.

Vanaf 2022 werk ik als springruiter bij Stoeterij Black Horses in Sliedrecht. Dit is nu ook mijn woonplaats, hiervoor was ik woonachtig in Schimmert (regio Maastricht). Ik ben van jongs af aan met de paarden opgegroeid, wij hadden thuis een stal. Toen ik 6 jaar oud was begon ik met mijn eerste ponywedstrijden.

Naar mate ik ouder werd kwam ik in contact met een eigenaar, hij had talentvolle pony's. Ik heb voor hem meerdere pony's opgeleid van zadelmak tot aan het hoogste niveau. Met 14 jaar ben ik naar de Paardenhumaniora in Bilzen gegaan, hier ben ik gestart met vakantiewerk bij Jos Lansink. Dit beviel van beide kanten heel goed, dus ik mocht elke schoolvakantie terugkomen.

Met 15 jaar kreeg ik van Jos een leer­werk contract aangeboden. Zo kon ik werken en leren combineren. In dezelfde periode kwam ik ook met fokkers in contact die paarden op onze eigen stal wilden stallen om door mij te laten uitbrengen op wedstrijden. Dit heb ik lange tijd kunnen combineren, hierdoor heb ik toen meerdere kwaliteitsvolle paarden mogen rijden en ze opgeleid naar een hoger niveau.

In de periode van mijn leer-werkcontract ben ik vooral ook bezig geweest met mij zelf verder te ontwikkelen, met zowel de paarden thuis als bij Jos. Op mijn 18e ben ik in vaste dienst gegaan bij Jos Lansink. Dit bleef ik combineren met het rijden van de paarden thuis. 

Uiteindelijk ben ik in contact gekomen met Stoeterij Black Horses. Het klikte erg goed tussen Jan en mij. Er zijn hier veel kwaliteits- en talentvolle springpaarden die opgeleid moeten worden om zo per paard, het hoogst haalbare niveau te bereiken. Jan zocht nog een wedstrijdruiter die deze ambitie heeft. Voor mij een geweldige nieuwe uitdaging na 6 jaar gewerkt te hebben voor Jos Lansink. Dat was natuurlijk een geweldige leerschool die ik niet had willen missen.

Mijn doel en droom is om de paarden zo goed mogelijk op te leiden om daarna wekelijks vele successen te behalen op het allerhoogste niveau!

Ga terug

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten?