Amanda

Amanda van Adrichem

Mijn naam is Amanda van Adrichem, geboren in 2001 en woonachtig in Den Hoorn (Z-H).

Op 6-jarige leeftijd ben ik begonnen met paardrijden op een manege bij mij in de buurt, al vrij snel kwam ik erachter dat dit is wat ik wil. Met geluk kreeg ik mijn eerste eigen pony al vrij snel en was ik gelijk gestopt met alle andere sporten die ik deed, want ja de keuze was gemaakt. Ik wilde de paardensport in en van deze hobby mijn werk maken. Sindsdien heb ik altijd eigen paarden gehad en wedstrijden gereden, ik ben heel allround opgeleid. Op dit moment rijd ik met mijn eigen paard dan ook dressuur-, spring- en eventingwedstrijden.

Toen ik klaar was met de middelbare school bestond Deurne helaas niet meer… Wel had ik het geluk dat er een nieuwe paardenopleiding ging beginnen. MBO Paardensport, en dat in Maasland en op manege Chardon. Hier heb ik mij direct voor ingeschreven en werd gelukkig toegelaten!

Vervolgens heb ik 4 jaar lang extra ervaring op gedaan in het paardenvak. Van stalwerk, tot het trainen van paarden en het trainen van ruiters. Hierbij heb ik dan ook mijn ORUN-diploma behaald, voor het lesgeven. Dat komt altijd goed van pas, zeg ik dan!

Ik ben werkzaam bij Black Horses sinds augustus 2022, hiervoor heb ik op verschillende sportstallen gewerkt als groom en/of ruiter. Mijn taak bij Black Horses is voornamelijk het thuis trainen en verzorgen van de paarden. Samen met het gehele team zorgen we er dus voor dat de paarden er allemaal netjes bij staan, de juiste training krijgen, goed te eten krijgen etc. Ik ben veel aan het rijden en longeren met paarden van verschillende niveaus. Het is zo leuk om ieder paard te zien groeien en verbeteren!

In de toekomst hoop ik nog vele verschillende paarden op te leiden en te zien groeien van jong paard tot uiteindelijk misschien wel een 160 springpaard. Hoe gaaf is het dan om te kunnen zeggen dat je daar aan mee geholpen hebt. Ik zeg altijd, probeer ten allen tijden, bij ieder individueel paard het hoogst haalbare eruit te halen!

Ga terug

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten?