Pedigree

Dylano Plain's Liberator Plain's Black Satin
Birchfield Moonlight
Nicole Fabricius
Hester
Aderose Patijn Kolonel
Julony
Uderose Manno
Kenderose

Info

De royaal ontwikkelde, tuigtypische en bergop gebouwde Leffe Blond ontving prachtige cijfers bij zijn verrichtingsexamen! Zijn voorbeengebruik viel enorm op en werd beloond met een 9,5! Het achterbeengebruik leverde een 8 op, voor de overige onderdelen ontving Leffe Blond een 8,5. Leffe Blond is een eerlijke en betrouwbare hengst, met een evenwichtig karakter. De hengst heeft veel bereidheid om te werken en laat zich goed rijden. De stap is ruim voldoende ruim en ruim voldoende krachtig. Voor de showwagen zet de hengst de hals er goed tot zeer goed op en heeft hij veel lichaamsgebruik. Leffe Blond heeft zeer veel knieactie en heeft zeer veel schoudervijheid. Het achterbeen wordt goed gebogen en goed ondergebracht, maar zou iets actiever mogen zijn. In de draf heeft Leffe Blond veel tot zeer veel zweefmoment. De hengst heef veel tot zeer veel looplust en heeft veel tot zeer veel aanleg als tuigpaard. Hij heeft zijn rijder een goed gevoel. 

De vader van Leffe Blond is meervoudig Manno Trofee winnaar en de kampioen dekhengsten van 2019, Dylano, die hiermee zijn eerste zoon krijgt goedgekeurd!

Leffe Blond stamt uit de welbekende Denderose-stam, die al veel succesvolle keurings- en sportpaarden heeft gebracht. Zo is moeder Aderose keur (v. Patijn), die 40 winstpunten in de sport behaalde, een volle zus van de KWPN-hengst Fantijn, die diverse kampoenschappen in tuig behaalde, en de aangewezen hengst Guderoos. Hyn volle zus Cuderose was als tweejarige nationaal kampioene en eindigde als driejarige hoog tijden sde NMK. Hun moeder Uderose keur pref (v. Manno) kreeg zelfs eveneens een uitnodiging voor de NMK als driejarige. Voorbeelden van concourspaarden uit deze stam zijn Welmoed (v. Manno) en Fenderose (v. Patijn). 

Leffe Blond is beschikbaar voor de fokkerij via Stoeterij Black Horses en Hengstenhouderij Landzicht.

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten?