Pedigree

Manno Fabricius Renovo
Voratiena
Gilvia Zakerno
Zilvia
Boukje Plain's Liberator Plain's Black Satin
Birchfield Moonlight
Voukje Fortissimo
Boukje

Info

Idol kan maat, formaat, voorbeengebruik en het tuigtypische exterieur toevoegen aan de Tuigpaardenfokkerij!

Idol is een eerlijke en betrouwbare hengst, die soms meer inzet kan tonen. De hengst heeft voldoende bereidheid om te werken en laat zich ruim voldoende rijden. De stap is voldoende krachtig en ruim. Voor de showwagen zet de hengst de hals er goed op en heeft hij een goed lichaamsgebruik. Idol heeft veel knieactie en zet het voorbeen ruim tot zeer ruim weg. Het achterbeen wordt ruim voldoende gebogen en ruim voldoende ondergebracht. De draf heeft ruim voldoende tot veel zweefmoment. Idol heeft ruim voldoende tot veel looplust. De hengst heeft ruim voldoende tot veel aanleg als tuigpaard en geeft zijn rijder een ruim voldoende gevoel. De hengst heeft tijdens het verrichtingsonderzoek wisselende prestaties getoond.
Idol is een langgelijnde hengst die goed in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd doet iets grof aan. De hoofd/halsverbinding zou fijner uitgesneden mogen zijn. De hals is lang, goed van bespiering en staat er goed op. De schoft is goed ontwikkeld en loopt lang door in de rug. De schouder is voldoende schuin gelegen en goed van lengte. De rug is goed van ligging en bespiering. De lendenen zijn voldoende van bespiering. De croupe is goed van lengte en ligging. Het voorbeen is iets hol, maar goed gesteld. Het achterbeen is iets sabelbenig. De kootstand is correct. De hoeven zijn voldoende ontwikkeld met voldoende verzenen. Het fundament is voldoende hard. 
Idol won in augustus ‘18 de kleine limiet in Friesland, in juli ‘18 won hij zilver op het kampioenschap voor de 5 jarige tuigpaarden in Dalen en in mei ‘18 won hij de kleine limiet in Doornspijk

Afstamming:
De schimmelhengst Idol heeft de preferente Manno, ongeëvenaard in de fokkerij, als vader. Idol’s moeder Boukje werd met succes in de sport uitgebracht. Tot op heden bracht zij vijf nakomelingen, waaronder de volle broer van Idol, Hendrik. Hij werd aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Boukje’s vader Plain’s Liberator was meermaals kampioen in tuig, en kreeg bij zijn moederstamboek – het Hackney-stamboek – het keurpredicaat. Haar grootmoeder, eveneens Boukje genaamd, staat aan de basis van een aantal succesvolle sportpaarden. Haar Waterman-zoon Adrastos behaalde maar liefst 191 winstpunten en nog een zoon van Ganges verdiende winstpunten. Ze is grootmoeder van diverse sportpaarden, waaronder NMK-kampioene Charlotte (v.Waldemar). Overgrootvader Fortissimo won als driejarige de Hengstencompetitie en was succesvol in het kampioenschap dekhengsten. De eveneens aangewezen hengst Hudson (v.Crescendo HBC) komt uit dezelfde moederlijn als Idol.

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten?