Pedigree

Cizandro Waldemar Patijn
Ninkie
Uizandra Manno
Izandra
Zidane Woodbridge Talos Manno
Jeldine
Lion's Dana International Plain's Superstition
Holypark Natalie

Info

Hertog Jan is een goed ontwikkelde, zeer tuigtypische hengst die goed in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is voldoende sprekend. De nek is goed van lengte en vorm. De hals is goed van vorm en bespiering, zeer goed van lengte en staat er zeer goed op. De schoft is goed ontwikkeld. De schouder is goed van lengte en ligging. De rug is goed bespierd maar licht gezonken. De lendenpartij is goed bespierd en goed aangesloten. De croupe is goed van lengte en ligging. De voorbenen zijn correct gesteld en goed van lengte. De achterbenen zijn correct gesteld. De kootstand is normaal. De hoeven zijn zeer goed van vorm en ontwikkeling. Het fundament heeft veel kwaliteit. Hertog Jan won in mei ‘18 in Doornspijk de regionale tussen limiet en in juni ‘18 won hij de kleine limiet nog in Haps.

Hertog Jan is samen met de eveneens dit jaar goedgekeurde Hiro T de tweede en derde goedgekeurde zoon van Cizandro (fokwaarde: 164/51%). Verder heeft een zoon van Cizandro in 2014 een deklicentie gekregen bij het KWPN-NA in de Verenigde Staten. Cizandro heeft een indrukwekkende rij prestaties in tuig op zijn naam staan. In 2015 gaat hij voor het eerst de strijd op het hoogste niveau, de ereklasse, aan. Ook via zijn nafok begint hij aan de weg te timmeren, op de keuringen was er vorig jaar sprake van hoog sterpercentage en zijn tweejarige dochter Holette werd NMK-kampioen op de Nationale Tuigpaardendag. Van de keurmerrie Zidane Woodbridge (v.Talos) staan zeven nakomelingen geregistreerd. In tuig realiseerde deze halfbloed Hackney een Ibop van 78 punten. Ze is gefokt uit de grote maat Hackney Lion’s Dana International (v.Plain’s Superstition). Een volle broer van Zidane Woodbridge is de aangewezen hengst Action Woodbridge die onder de naam Amadeus deel uitmaakt van het internationale vierspan van de Hongaarse József Dobrovitz. Tijdens het WK in 2014 werd hij individueel 7e en met het team 3e.

Uit het onderzoeksrapport: De hengst heeft veel bereidheid om te werken en laat zich goed rijden. De stap is krachtig en voldoende ruim. Voor de showwagen zet de hengst de hals er zeer goed op, komt zeer goed terug in het front en heeft hij een ruim voldoende tot goed lichaamsgebruik. Hertog Jan heeft veel tot zeer veel knie-actie en zet de voorbenen zeer ruim weg. De achterbenen worden ruim voldoende gebogen en ruim voldoende ondergebracht. De draf heeft ruim voldoende tot veel zweefmoment. Hertog Jan heeft zeer veel looplust. Hertog Jan heeft als tuigpaard veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn rijder een goed tot zeer goed gevoel.

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten?