Pedigree

Plain's Liberator Plain's Black Satin Plain's Black Magic
Winsome Rosie
Birchfield Moonlight Segenhoe Lucifer
Cambridge Calamity
Nicole Fabricius Renovo
Voratiena
Hester Zakerno
Tessa

Info

Dylano is een eerlijke, betrouwbare hengst die over veel allure beschikt. De hengst heeft veel tot zeer veel bereidheid om te werken en laat zich zeer goed rijden. De stap is goed. Voor de showwagen heeft de hengst een goed tot zeer goed lichaamsgebruik en zet de hals er goed tot zeer goed op. Dylano heeft zeer veel knieactie en zet de voorbenen zeer ruim weg. De achterbenen worden ruim voldoende tot goed gebogen en ruim voldoende tot goed ondergebracht. De draf heeft veel tot zeer veel zweefmoment. Dylano heeft veel tot zeer veel looplust. Dylano heeft als tuigpaard veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn rijder een zeer goed gevoel. 
Dylano is een royaal ontwikkelde, langgelijnde, zeer tuigtypische hengst die zeer goed in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is voldoende sprekend. De nek heeft veel lengte en de hoofd/hals aanzet is licht. De hals is goed van vorm, heeft veel lengte, goede bespiering en staat er goed op. De schoft is royaal ontwikkeld. De schouder is voldoende van lengte en goed van ligging. De rug is goed van lengte en voldoende van bespiering. Dylano heeft zich mei ‘18 ontzettend goed laten zien in Doornspijk, waar hij een 2e plaats bemachtigde in de grote limiet, en in augustus ‘18 heeft hij de Manno-trofee in Ermelo op zijn naam geschreven, wat een ontzettend mooie prestatie van deze hengst.

De afstamming: Dylano is de tweede goedgekeurde zoon van de grote maat Hackney¬hengst Plain’s Liberator. Halfbroer Zepplin is echter alleen via diepvriessperma beschikbaar aangezien de hengst voor de mensport is verkocht. Plain’s Liberator is eind 2013 definitief goedgekeurd. Hij heeft een hoge fokwaarde van 166 (75% betrouwbaarheid) en niet minder dan 14% van zijn nakomelingen is/wordt in de tuigpaardensport uitgebracht. Daarmee behoort hij tot de top. Bekende concourspaarden zijn: Astrid en Zigemma van de Gebr. Kimenai, Barazja C van familie Clevering, Castilla BH van Jan Vink, Wervelwind van Lammert Tel, Wodan K van Wim Jansen en Zepplin. Het bloed van Plain’s Liberator is binnen de tuigpaardfokkerij nog niet heel prominent aanwezig. Dat is in het kader van bloedspreiding een positief punt van Dylano.

Moeder Nicole ster preferent is een, inmiddels overleden, dochter van de zeer invloedrijke preferente Fabricius. Van Nicole staan zeven nakomelingen geregistreerd, waaronder een stermerrie van Kowalski en een stermerrie en een 2 e bezichtigingshengst van Manno. Overgrootmoeder Tessa keur preferent (v.Oran) leverde het concourspaard Jasper (v.Wilhelmus, 48 winstpunten). De moeder van Tessa is de meervoudig Nederlands kampioen fokmerries Odessa keur preferent prestatie (v.Indiaan), stammoeder van de familie Voorburg. Goedgekeurde hengsten zijn Nanno, een volle broer van Odessa, en Kowalski (v.Fabricius). Andere succesvolle nakomelingen uit deze merrielijn zijn ereklassepaard Liberty 2 e bezichtiging (v.Renovo), Scodessa keur preferent sport (v.Nando, 117 winstpunten) en Taressa keur sport (v.Manno, 108 winspunten).

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten?