24 Feb 2021

Embryo van O.Bertje x Lord Europe in de veiling

Deel dit artikel:

Aanstaande vrijdag worden er 2 embryo's van O.Bertje geveild, tijdens de embryo veiling van Prinsjesdag! Een daarvan is O.Bertje x Lord Europe.

In dit embryo komt jong talent samen met alom bewezen prestatiegenen; vader Lord Europe is een in Hannover en Denemarken geprimeerde hengst en moeder O.Bertje is één van de meest toonaangevende merries uit de Nederlandse dressuurfokkerij.

O.Bertje bracht topproducten op alle fronten. Haar zoon Tango werd goedgekeurd bij het KWPN en presteerde later op Grand Prix-niveau onder Hans Peter Minderhoud, net als zijn volle broer Bonzanjo die succesvol was onder Diederik van Silfhout. O.Bertje’s dochters Zhara-Obertje en D.Obertje werden in respectievelijk 2007 en 2011 KWPN Nationaal Merriekampioene. Zhara-Obertje presteerde vervolgens op Lichte Tour-niveau, net als O.Bertje’s andere nakomelingen Ferrari en Compas. Daarnaast is O.Bertje ook nog grootmoeder van de Lichte Tour-paarden Iago en Hemingway en van de goedgekeurde hengsten Jheronimus en Happy Feet. Tevens stond grootmoeder Cordola aan de basis van de Grand Prix-dressuurpaarden Equinova’s Wendel en Chigali.

Vader Lord Europe brengt de genen van de beroemde Lord Leatherdale samen met de Jazz-zoon Boston. Als tweejarige maakte Lord Europe al een verpletterende indruk op de Hannoveraanse hengstenkeuring, waar hij geprimeerd werd en verkocht werd aan Joop van Uytert, Andreas Helgstrand en Paul Schockemöhle. Later loste Lord Europe de hoge verwachtingen in op de Deense hengstenkeuring en wist hij ook de aanlegtest met goed gevolg af te leggen.

Klik hier voor meer informatie over dit embryo

Klik hier om je aan te melden voor de veiling

.

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten?