Marianne

Marianne van der Vorm

Hoi allemaal,
Ik ben Marianne en ik ben geboren in 1983, ik kom uit bleskensgraaf en ben moeder van 2 kinderen,
In 2007 ben ik voor het eerst bij Stoeterij Black Horses komen werken, het was toen nog een stuk kleiner met ongeveer 30 paarden en 2 vaste werkneemsters, in 2012 ben ik een paar jaar iets anders gaan doen, eerst als dierenartsassistente en daarna in de horeca, ook heb ik in die tijd veel cursussen gevolgd.
In 2016 ben ik weer teruggekeerd naar Stoeterij Black Horses. Mijn taken bestaan voornamelijk uit het opleiden van een aantal fijne dressuurpaarden, verder geef ik dressuurlessen aan de andere ruiters. Samen proberen we de springpaarden een goede dressuurmatige basis te geven en de dressuurpaarden zo goed mogelijk op te leiden.
Een van mijn favoriete bezigheden is het trainen met de hartslagmeter bij de paarden, daarmee kan je goed zien wat een paard daadwerkelijk doet in het werk, wat het paard bijvoorbeeld heel makkelijk afgaat of juist heel moeilijk vind. In samenwerking met dierenarts Marja proberen we dan een goed trainingsprogramma op te stellen, zodat de paarden op de juiste manier kracht ontwikkelen en niet overtraind raken. Hiervoor heb ik de cursus sportfysiologie gevolgd bij Carolien Munsters.
Verder vind ik zelf op wedstrijd gaan ook nog steeds superleuk, ik rij op dit moment 3 paarden op subtop niveau en 2 in de basisport. Ik kan er enorm van genieten als alles wat je thuis hebt geoefend, en waar je naar toe werkt, op wedstrijd ook klopt en lukt!

Ga terug

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten?