Kevin

Kevin Jochems

Mijn naam is Kevin Jochems en ik ben geboren in 1995. Mijn beroep is springruiter en sinds 2019 ben ik actief in de stallen van Stoeterij Black Horses.

Toen ik 6 jaar oud was ben ik begonnen met rijden, al snel wilde ik gaan springen. Mijn ouders zorgde altijd voor fijne pony's, zo heb ik een hele fijne tijd gehad bij de pony's met mooie succcessen. Toen ik 13 jaar oud was heb ik bijvoorbeeld meegedaan aan het Europees Kampioenschap. Het waren geweldige jaren!

Vervolgens wilde ik het vak beter leren kennen, ik wilde graag werken op een andere stal. Dit zorgde ervoor dat ik als 17 jarige ben verhuist naar Asten en daar ben ik gaan werken bij Piet Raijmakers. Daar begon ik vooral met jonge paarden trainen en 2 ouderen, zodat ik ook wat jeugdwedstrijden kon rijden. Dit zorgde ervoor dat ik elk jaar mee kon doen met landenwedstrijden en het Europees kampioenschap voor Junioren en daarna Young Riders. In het laatste jaar heb ik zelfs meegedaan op 5* niveau en Global Champions Tour wedstrijden. In totaal heb ik 5 jaar in de stallen bij Piet gewerkt. Het was een hele mooie tijd, waarin ik ontzettend veel heb gezien, geleerd en meegemaakt. Deze tijd heeft zeker veel invloed heeft gehad op mijn carriere tot nu toe.

Na deze 5 jaar ben ik terecht gekomen bij Leon Thijssen, hij zocht een internationale springruiter zodat hij zelf een stapje opzij kon doen. Dat klonk mij wel erg goed in de oren en dus ben ik daar begonnen. In totaal heb ik 2 jaar gewerkt bij Leon. Ook hier heb ik heel veel ervaring opgedaan. Ik ben iedere week op internationale wedstrijden geweest met heel veel verschillende paarden en zo hebben we mooie successen weten te behalen. Mijn hoogtepunten waren natuurlijk de 5* Grote Prijzen van Hickstead en Dublin, die ik allebei in 1 jaar won met hetzelfde paard. 

Eind 2019 kwam ik in gesprek met Jan Vink. Als snel bleek dat wij dezelfde dromen en doelstellingen hebben en toen ben ik verhuisd naar Stoeterij Black Horses. Ik ben hier begonnen als zelfstandig ondernemer. Meestal heb ik 10 paarden onder mijn hoede, hiervan zijn de meeste in eigendom van Black Horses en een paar van derde, waardoor ik de kans heb een zo goed mogelijk team van paarden te creëren. Stoeterij Black Horses beschikt over zeer talentvolle paarden en mijn doel is hier een zo goed mogelijk team op te bouwen waardoor ik mee kan doen in het hoogste niveau en een vaste waarde kan worden voor het Nederlandse Team. Mijn doel en droom is om weer elke week actief te zijn op 5* niveau en de hele wereld over reizen naar alle grote en fantastische concoursen met de paarden. 

Ga terug

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten?