24 Feb 2021

Embryo van O.Bertje x Gribaldi in de veiling.

Deel dit artikel:

Aanstaande vrijdag worden er 2 embryo's van O.Bertje geveild, tijdens de embryo veiling van Prinsjesdag! Een daarvan is O.Bertje x Gribaldi.

‘s Werelds beste genen raken nooit uit de mode; met de voormalig WBFSH nummer één van de wereld Gribaldi uit de fenomenale merrie O.Bertje is een ijzersterke basis gelegd. Dit embryo is de halfbroer of -zus van de ene na de andere kampioen, goedgekeurde hengst en Grand Prix-dressuurpaard.

De keur preferente prestatie merrie O.Bertje bracht ten eerste de KWPN-goedgekeurde hengst Tango, die onder Hans Peter Minderhoud succesvol was op Grand Prix-niveau. Verder is O.Bertje de moeder van het succesvolle Grand Prix-dressuurpaard Bonzanjo van Diederik van Silfhout en de Israëlische dressuurruiter Eyal Zlatin. Ook bracht O.Bertje maar liefst twee NMK-kampioenen, namelijk Zhara-Obertje in 2007 en D.Obertje in 2011. Zhara-Obertje presteerde vervolgens op Lichte Tour-niveau, net als O.Bertje’s nakomelingen Ferrari en Compas.Daarnaast is O.Bertje ook nog grootmoeder van de Lichte Tour-paarden Iago en Hemingway en van de goedgekeurde hengsten Jheronimus en Happy Feet. Dit embryo’s grootmoeder Cordola stond tevens aan de basis van meerdere dressuurpaarden, waaronder de Grand Prix-paarden Equinova’s Wendel en Chigali.

Vader Gribaldi is al decennia lang één van de meest toonaangevende hengsten in de dressuurfokkerij; Totilas, Painted Black, Unee BB, Hofrat, Easy Game, Sisther de Jeu, Atterupgaard Orthilia en Thriller zijn enkele voorbeelden van Gribaldi’s fenomenale nakomelingen.

Klik hier voor meer informatie over dit embryo

Klik hier om je aan te melden voor de veiling

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten?